0Item(s)

Er zitten nog geen producten in het winkelwagentje.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hoe maken wij logochocolade?

Op de website van LogoChoc ziet u honderden chocoladeproducten, waarbij we een logo op chocolade kunnen zetten. Stel, u vindt het product, dat u nodig heeft, dan gaan de volgende stappen gebeuren.

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, controleren wij uw meegestuurde logo op bruikbaarheid. Daarna maken wij een drukproef per email ter controle.

We laten de logovellen printen voor op de chocolade. De print gebeurt met foodprint op basis van cacaoboter. Cacaoboter is een ingrediënt van chocolade, dus de print proef je bij chocolade van LogoChoc niet.
Na de droogperiode van 1 dag* kunnen we de chocolade maken.

  1. De drukvellen plaatsen wij in de gietvormen. Dat gaat met zogenaamde “magneetvormen”, waarbij we de vellen onderin de gietvorm plaatsen.
  2. De magneetvorm plaatsen we over de drukvellen.
  3. Bij het gieten van chocolade zal de cacaoboter print op de chocolade gaan bij het koelen. Dus de chocolade koelt af en de opdruk verplaatst zichzelf naar de chocolade. Dat lukt uiteraard alleen wanneer de omgevingstemperatuur en vochtigheid in orde zijn.
  4. Na het afkoelen van de chocolade halen we de chocolade uit de gietvorm. Demouleren noemen wij dat. De chocolade is nu klaar om verpakt te worden of op te eten.

* Eerlijkheid gebied, dat we veel opdrachten hebben, dat we vaak niet meteen de volgende dag kunnen beginnen met produceren.