0Item(s)

Er zitten nog geen producten in het winkelwagentje.

Product was successfully added to your shopping cart.

De geschiedenis van chocolade


Chocolade is één van de geneugten des levens, vandaar dat het belangrijk is volgende stappen in acht te nemen bij het genieten van deze delicatesse:

  • chocolade genietenGeef chocolade de kans om op kamertemperatuur te komen. Melkchocolade heeft een lichtbruine koffiekleur terwijl pure chocolade donkerder van kleur is. Hoewel veel mensen denken, dat er in melkchocolade gebruik wordt gemaakt van melk, “zoals wij die drinken, wordt bij de productie van chocolade enkel gebruik gemaakt van de melkpoeder vorm. Fijne chocolade bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
  • Wanneer fijne chocolade in stukken gebroken wordt, moet deze mooi in twee breken. De reep mag niet brokkelen.
  • Het aroma moet aangenaam zijn en doen denken aan cacao. Chocolade op kamertemperatuur heeft een fijne cacaogeur en een mooie glans.
  • Fijne chocolade smelt bij lichaamstemperatuur. Wanneer chocolade enkele minuten in de hand of mond wordt gehouden, begint het te smelten.
  • Proef de chocolade. Plaats het even op de tong alvorens er op te kauwen en duw het zachtjes tegen het verhemelte. Als gevolg van de lichaamstemperatuur zal het zachtjes smelten op de tong. Smaak is volledig subjectief, textuur echter niet. Chocolade mag niet wasachtig aanvoelen, noch een korrelig effect geven in de mond. Zachtheid is het sleutelwoord. Een zachte textuur en een uitstekend smeltpunt tonen aan dat de chocolatier niet bespaart heeft op de kostbare cacaoboter.
  • Geniet van de nasmaak!