0Item(s)

Er zitten nog geen producten in het winkelwagentje.

Product was successfully added to your shopping cart.

Wat is Acticoa™ chocolade?

acticoa chocolade

Het verhaal:


Gezonde verwennerij

Acticoa™ chocolade is het resultaat van 7 jaar intensief onderzoek. De van nature voorkomende flavonoïden in cacao gaan grotendeels verloren tijdens het normale productieproces van cacao naar chocolade. Door gecontroleerde inkoop en verwerking is er een manier gevonden, om de van nature voorkomende flavonoïden in cacao, te behouden. Dit heeft geresulteerd in Acticoa™chocolade. De cacaoflavonolen in deze chocoalde hebben meerdere voordelen voor de gezondheid.  Een kleine hoeveelheid Acticoa™ chocolade ondersteunt de gezondheid en maakt zo de weg vrij om gezond van chocolade te kunnen genieten.

Acticoa™: een “superfood” uit de natuur

Cacao dat vol zit met de antioxidant flavonoïden is een door de natuur gegeven “superfood.” De Azteken en de Maya’s ontdekten de genezende werking van cacao al eeuwen geleden. Ze gebruikten een speciale chocolade drank als medicijn tegen vele ziektes. Vandaag de dag heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat de Azteken en Maya’s gelijk hadden. In combinatie met een gebalanceerd dieet en een gezonde levenswijze helpen de cacaoflavonolen voor gezonde hart en bloedvaten. Het is goed voor de elasticiteit van de bloedvaten en een goede doorbloeding. Hierdoor kan Acticoa™ chocolade dus gezien worden als een superfood uit de natuur. 

Goed voor het hart

Als je ouder wordt, vernauwen je bloedvaten. Dit komt door plaque opbouw: een vetachtige stof aan de binnenkant van de bloedvaten. Ze maken je bloedvaten stijver. Dit noemt men ook wel aderverkalking. Hierdoor stroomt het bloed moeilijker door de aderen. Het is een bedreiging voor je hart en bloedvaten. Een ongezonde levenswijze kan dit proces versnellen. Gelukkig helpen cacaoflavonolen in Acticoa™ je bloedvaten elastisch te houden en in goede conditie te houden.

Acticoa™ zorgt voor energie en vitaliteit

Uw bloed transporteert zuurstof en voedingsstoffen door uw hele lichaam voor de orgaanfuncties en een goede celgroei. Een dagelijkse consumptie van 200 mg van cacaoflavonolen is niet alleen goed voor uw gezondheid in de toekomst, maar heeft ook direct effect. Het maximale effect bereikt u na 2 uur en u profiteert 6-8 uur van een efficiënt transport van zuurstof naar je spieren en door je hele lichaam. Op deze manier zorgt Acticoa™ voor meer energie en vitaliteit in het dagelijks leven. 

Gedegen wetenschappelijk bewijs

Uitgebreid- en wereldwijd onderzoek bewijzen de positieve effecten van cacaoflavonolen in Acticoa™. Er is al tientallen jaren onderzoek gedaan naar de effecten van cacaoflavonolen op de gezondheid. Alleen Barry-Callebaut voerde al 18 klinische studies uit. Verspreid over 7 jaar en 9 landen en onder 500 gezonde volwassen deelnemers. Samen met meer dan 50 onafhankelijke studie referenties is er een degelijke wetenschappelijke ondersteuning voor de voordelen die cacaoflavonolen hebben op de gezondheid van de mens. Hierdoor kunnen we zeggen dat het (met mate) genieten van Acticoa™ chocolade goed is voor uw algemene gezondheid.