• Chocolade met logo
  • Bonbons met logo
  • logobonbons
  • reclame chocolade
  • Snelle levering
  • Verse Belgische Chocolade
  • 30 jaar ervaring
  • Uitvinders van logo op chocolade

Alles over chocoladeletters

16 augustus 2021 | Alles over chocolade
Gedurende het hele jaar krijgen we krijgen veel vragen over chocoladeletters. Omdat we onze kennis graag willen delen, publiceren we op deze pagina de meest gestelde vragen – en antwoorden – over Chocoladeletters.

Wat is de oorsprong van Chocoladeletters?

De oorsprong van chocoladeletters is volgens diverse bronnen herleidbaar naar letters van brooddeeg. Deze kregen kinderen op school als beloning wanneer ze goed hun best hadden gedaan bij het lezen. Ook Sinterklaas gaf letters van brooddeeg. Totdat de cacaospuit werd uitgevonden, waarmee men letters van chocolade kon maken. Hierna werden letters van brood, letters van chocolade. Vanaf eind negentiende eeuw worden chocoladeletters op grote schaal gemaakt. Het is een typisch Nederlands gebruik. 
 

Wat is het populairste: chocoladeletters puur of melk?

Ongeveer zeventig procent van de geproduceerde chocoladeletters is melkchocolade. 

Welk lettertype wordt het meeste gebruikt voor de letters? 

In veel gevallen wordt het lettertype “Egyptienne” (slab serif) gebruikt. Dit lettertype is “zwaar” en robuust, waardoor de letters minder kwetsbaar zijn.
 

Welke chocoladeletters zijn het zwaarste?

Veel mensen denken dat sommige letters meer chocolade bevatten dan andere letters. Dat is vaak niet het geval. De letter Y wordt bijvoorbeeld dikker gemaakt, zodat deze even zwaar is als de letter M. Zo wordt elke letter van het alfabet gemaakt met hetzelfde gewicht.
 

Wat is de populairste chocoladeletter?

De populairste chocoladeletter is de letter M. Waarschijnlijk omdat deze vaak aan “mam” of “moeder” wordt gegeven. Een andere reden van de populariteit is hebzucht: veel mensen denken (onterecht) dat de letter M het grootste is. Ook de letter S van Sint en de letter P van Piet zijn populair.

Waarom zitten er op veel letters ribbels?

Veel letters hebben over de lengte ribbels. Dankzij deze ribbels komen de letters makkelijker uit de vorm. Daarnaast maskeren de ribbels beschadigingen op het oppervlak van de letter.

Hoe kan je chocoladeletters het beste bewaren?

Chocoladeletters kunt u het beste bewaren in een droge ruimte met een temperatuur rond de 18 graden. Het is een misverstand dat ze bewaard moeten worden in de koelkast. Omdat een koelkast vochtig is, zal dit de letter beïnvloeden. Dit heeft een negatief effect op de geur, het uiterlijk en vooral op de smaak.

Hoe lang kan je chocoladeletters bewaren?

Als chocoladeletters op de juiste manier worden bewaard, dan kunnen deze makkelijk 1 jaar houdbaar blijven. Dit geldt alleen voor chocoladeletters zonder vulling.

Gerelateerde producten

Logo op chocolade

30 jaar ervaring..
uitvinders van
logo's op chocolade

Grote aantallen

We leveren zowel in kleine als grote aantallen.

Snel geleverd

Of supersnel geleverd!