‘We hebben LogoChoc gevraagd om een nieuw gebouw op de campus genaamd ‘Orion’ in chocolade op schaal na te maken."

Dat hebben ze tot onze volle tevredenheid uitgevoerd. Inmiddels hebben we het chocolade gebouw stuk geslagen en konden alle collega’s zich tegoed doen aan een heerlijk stuk chocolade.’ Jeannette, RIKILT

 

Bij de opening van het nieuwe Academische jaar heeft Universiteit van Wageningen haar nieuwe onderwijsgebouw geopend, genaamd Orion. Orion is een van de onderwijsgebouwen van Wageningen University. Het in 2013 gerealiseerde gebouw is met een GreenCalc score van meer dan 480 het meest duurzame pand op de Wageningen Campus. Deze score is haalbaar door vooral efficiënt duurzaam energiegebruik.

Om de opening een opvallend karakter te geven is LogoChoc gevraagd een replica van het pand in chocolade na te bouwen. “De uitdaging om zo’n complex gebouw in chocolade te creëren krijgen we niet elke dag en hebben we met beide handen aangegrepen” aldus Rémon en Frank Glas. 

Orion is het meest duurzame pand van de universiteitscampus, het is een vijfhoek met grote gaten in de wanden en een groot Orion logo aan één zijde. 

Dit chocolade pand is helemaal met de hand gebouwd!

Het pand is gemaakt van melkchocolade. De details van witte en pure chocolade. Alle muren, ramen, gevelplaten en dergelijke zijn op schaal nagebouwd. De grondplaat is 100x90 cm, het pand 70x70x70 cm. Het transport naar Wageningen toe hebben we heel nauwkeurig gepland, de chocolade is erg kwetsbaar en gevoelig. Zo hebben we de route vooraf beoordeeld op te grote hobbels, een plotselinge schok zou het gebouw kunnen beschadigen. 

Opening verzorgd door Koningin Máxima

Op 2 september is het Orion geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima en heeft zij de chocolade replica bewonderd.


Wij zijn enorm trots op het resultaat. Het toont eens te meer hoeveel er mogelijk is, hoe je je op een opvallende manier kunt presenteren met de chocolade van LogoChoc.