23-01-2015 | Door: Rémon Glas

Volgens De European Food Safety Authority (EFSA) heeft de Acticoa chocoladeparel van LogoChoc een aantoonbaar positief effect op de gezondheid. De EFSA is onderdeel van de Europese Commissie en heeft dit onderzoek ingesteld omdat de producent Barry Callebaut, claimde dat Acticoa chcoladeparels goed zijn voor het hart. Callebaut geeft aan dat dit de eerste keer is dat een chocoladeproduct een dergelijke claim krijgt toegewezen.

Voordelen voor de gezondheid

De gezondheidsclaim heeft vooral betrekking op de voordelen voor de gezondheid dankzij de antioxidanten in de chocolade. Het EFSA-onderzoek wijst uit dat het menselijk lichaam de antioxidanten in de chocoladeparels binnen twee uur opneemt. Een dagelijkse consumptie van 10 gram donkere Acticoa, of 30 gram melk Acticoa, bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de bloedsomloop.

Acticoa chocoladeparels

Acticoa-chocoladeparels kunnen als voedingssupplement worden gebruikt, of als ingrediënt voor gerechten. Ze zijn ook heerlijk om zo te eten. LogoChoc is exclusief distributeur van de chcoladeparel. Binnenkort zijn de chocoladeparels ook via delicatessenwinkels en drogisterijen verkrijgbaar en in de toekomst ook via apotheken.

Meer informatie over Actico leest u  in onze FAQ-sectie. Direct bestellen van Actico parels kan via onze webshop.

<< Terug naar overzicht nieuwsberichten